17 mars 2011

Moussaka


Har ingen aning om de får kallas moussaka, men jag gör det ändå!...
Gott som tusan är det iaf, men det tar lite tid!
Fördelen är ju att man kan förbereda den o sen bara värma på.
Tyvärr får ni inga angivna mått, för jag höftade allt....


Gå på känsla!!


Köttfärs
Olivolja
Lök
Vitlök
Abergin
Tomatkross
Tomatpure
Potatis
Matlagningsyoghurt (även till tzatzikin)
ägg
Feta ost
Färk timjan
salt
peppar
kanel
Socker

Hacka lök och vitlök, MYCKET vitlök!




Stek köttfärs med löken och tillsätt färsk timjan,salt,
peppar,kanel,tomatkross,tomatpuré och lite socker.


Stek potatisen halvmjuk med ytterligare
massa vitlök. Stek även auberginen med olivolja o salt.



Blandade ihop ägg och yoghurt med salt o peppar

och varvade allt med såsen i ungsform..
Strödde fetaost över allt och in i ugnen 225grader.
Tills den ser klar ut!



Till detta gjorde jag en Tzatziki

Inga kommentarer: