17 mars 2011

Johannas chokladfluff
















BOTTEN:
75 g smör
ca 7 st digestivekex
ca 8 st maryland cokies el liknande
2 msk sirap


TÅRTAN:
250 g marabou mjölkchoklad (smält)
50 g marabou digestive (hackad)
2 dl vispgrädde
6 gelatinblad
2 äggvitor
2 ägg-gulor
200g philadelphiaost
1 dl kesella vanilj
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

1. Smält smör. Hacka och finfördela kexen. Tillsätt smöret och sirap. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Låt stå kallt.

2. Vispa grädden fluffig.

3. Smält 200g choklad i vattenbad. Låt chokladen svalna en aning. Hacka resten av chokladen.

4. Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten 5 min. Krama ur och låt dom smälta i 1 msk kokande vatten.

5. Rör samman resten av sockret, vaniljsocker, kesella, philadelphiaost och äggulor. Häll i den smälta chokladen, chokladhacket och det smälta gelatinet.

6. Vispa äggvita med hälften av sockret. Hårt.

7. Vänd ner äggvitorna och grädden i chokladsmeten.

8. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Täck med aluminiumfolie och låt formen stå kallt minst några timmar, helst över natten.

9. Garnera med frukt, bär och/eller choklad.

Inga kommentarer: