8 december 2011

Jordnötskyckling

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 pkt bacon
2 äpplen
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1-2 tsk hackad röd
chili
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1/2 lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk Arla smör
1/2 tsk salt

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena och paprika. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta.

Koka upp. Låt puttra lite.

Stek kyckling och bacon. Lägg över i grytan och låt koka ihop några minuter. Fräs äpple, paprika och vitlök lätt och rör ner i grytan.

Servera med kokt ris och sallad!



Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.





Inga kommentarer: