5 september 2011

Kaddo bourani


Ja än har jag inte gjort denna rätt själv, men jag har genom envist googlande/youtubande i maträtternas land hittat denna. Visst låter de helt fantastiskt?!!? Ska prova så fort jag får tillfälle, pumporna borde ju komma snart. Verkar bli bäst med en söt varriant. Visste inte att de fanns olika pumpor, men tydligen... antar att man här i svedala får ta de som finns....


Pumpan skärs i bitar. Steks till gyllenbrun ca 15 min. På med en halv kopp socker och kanel. Så sockret smälter och gottar in sig. Lägg allt detta i en form med folie runt och ställ i ugnen. 30 min ca 200g.

Gör en köttfärsås som "vanligt" med lök, vitlök, tomatkross, tomatpure mm.
Men pytsa i rödvin, gurkmeja och koriander.

Gör en kall sås på yoghurt, vitlök, färsk mynta, salt o peppar.. låt den dra lite i kylen.

Servera några pumpaskivor med köttfärsås o yoghurtklick

2 kommentarer:

Ann Jolby Solander sa...

Men guuud så gott det låter. Det skall provas, inköp av pumpa i morgon...mums.

Johanna sa...

Yes! jag tror de är kanon!!