5 september 2011
Marrakeshgryta m´couscous
1 msk olja
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor, hackat
500 gram högrev, tärnat
4 stora tomater
3 msk pressad citron
1 st kanelstång
2 tsk koriander
ca 1 l vatten
4-5 st köttbuljong
1 msk oregano
Tillagning
1. fräs lök o vitlök några minuter.
2. Tillsätt köttbitarna och stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa tillsamman med kryddorna. Häll på vatten, buljong, tärnade tomater och pressad citron och låt sjuda i 45 minuter.
3. Tillaga couscousen enl förpackning, tillsätt en grönsaksbuljong för god smak och ev lite gurkmeja för färgen.
Det här en kryddig gryta som får sin speciella smak av kanel och koriander. Grytan får bäst smak om den får vila över natten i kylskåpet för att alla kryddorna ska komma till sin rätt. Perfekt att göra den alltså dagen innan!
Servera med couscous och grovt rivna morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar