5 september 2011

Kabuli Pilau på mitt vis


Kabuli pilau är en afghanskt rätt... (här hemma kallad indianris el afgangryta)


Fick äta de hos Donna första ggn, de blev en klar favorit! Sjukt gott!


Här är min egen tolkning av den rätten efter smakupplvelse, lite google och youtube.

NJUT!


Stek ihop
kokt Basmatiris (gärna me gurkmeja för färgen)
russin
rivna morötter
lök
vitlök
färsk ingefära (funkar me krydda oxå)
sju kryddor (finns att köpa färdigt, annars är det dessa som är i kryddnejlika,koriander,kanel,spiskummin, lite curry, kardemumma, socker ,salt o peppar)

(jag hade i vitkål också sist, blev kanon)

lamm o kyckling passar kanonbra till.




2 kommentarer:

Ann Jolby Solander sa...

Den här har jag gjort med Donnas recept, smarrigt som bara den.

Johanna sa...

visst är det! Underbart!